Széchenyi pályázat

Innovatív technológiai korszerűsítés a Szalai International Kft-nél

A támogatás mértéke (%): 49,99%

A Szalai International Kft. 100%-os magyar tulajdonban lévő,2013.évben alapult vállalkozás. A cég főtevékenysége 2740'08 Villamos világítóeszköz gyártása, melyből árbevételének több mint 80%át realizálja. Tevékenysége során LED világítástechnológiai berendezések gyártásával, fejlesztésével foglalkozik a vállalkozás.

A tulajdonos alapvető filozófiája, hogy az új építésű vagy felújítandó világítás technológia ma már csak a LED energiatakarékos, modern fényforrásokkal képzelhető el. A projekt célja a pályázó szervezet gyártási kapacitásának bővítése egy új technológiai berendezés beszerzésével.

A projekt keretén belül egyedi gyártású CNC fúró, megmunkáló és daraboldó gép beszerezése valósult meg, mely 6 méteres szálanyagok mozgatására, fúrására, megmunkálásra és darabolására alkalmas. A pályázó szervezet dinamikusan fejlődő gyártó vállalkozás. Megrendeléseinek és partnereinek száma folyamatosan nő. A megnövekedett igényeket a fejlesztés előtti technológiai háttér nem volt képes megfelelő hatékonysággal kiszolgálni.


Az uniós támogatás segítségével beszerzett technológiai eszköz félautomata berendezés, mely a profilok szálanyagban történő megmunkálására, pozícionált furatok felhelyezésére, valamint kívánt méretre darabolásra alkalmas. Egyszerre mérettől függően akár 3 profil megmunkálásra képes.

A berendezés 3 fő egységre bontható: 1 betárazási egység, megmunkáló központ, kitárazó és daraboló egység. 6 méteres szálanyagok kezelésére képes, a kézi betárazását követően a szálanyagok automata megmunkálása történik, majd pedig darabolás a kívánt méretre.

A technológiai berendezés beszerzésének eredményeként minimum 15%-os kapacitásnövekedés, kb. 8%-os önköltség csökkenés érhető el, továbbá 1 fázis előállításának időigénye 30%-kal csökken, a gyártási selejtek száma pedig 0-ra redukálható. A projekt hatására továbbá 2 fő új munkavállaló is felvételre került.

Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2017.04.28.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-01776

Kedvezményezett neve: Szalai International Kft.

Szerződött támogatás összege: 19.388.591,- Ft.

Kiemelkedő partnereink